toka ime / Poezi nga Dashamir Malo

Poezi nga Dashamir Malo

 

toka ime

toka ime është atje
toka ime mbuluar me vetmi tragjike
toka ime
toke e gurë bashkë
gurët e sinorit janë atje
mbetur kushedi
prej ndonjë qytetërimi të çuditshëm
toka ime është atje
e dhembshur dhe e pa djallëzuar
toka ime që rrit
lule
thekër
dhe pemë
toka ime
që mban në gji të parët e mi
dhe kujtimin e një kohe
të largët
toka ime që rrit kafshë
shpezë
dhe zogj të lirë

toka ime
kjo nënë buzëplasur
prej etheve të etjes
dhe të pritjes

Nga libri “Ndoshta” 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s