Poezi nga Meli Fotiadhu / Shqipëroi: Vasil Çuklla

Poezi nga Meli Fotiadhu

 

***

Me shpresëtarët penj, thurja flokët e mia,
në orët e pritjes, pafund…
Aty, mes ngjyrash nostalgjish, 
të mund t’ju formëzoj, frymime ëngjëjsh bruaja.
Netëve të urryera, kur magjistricat,
qepnin fustaneve të zinj, shpirtin tim
ditët e veshura, errëtive të mjegullta!…
Vetmitë lidhnin, mbas gërshetit tim,
kordele të trishtit, mavi…
i pagojë rrudhej gëzimi, thellë qoshesh pikëllimi.
Kujtimet baresin dhe kërcejnë, ndër sonete të zymtë
mjellmash…
Jo, me vdekjen më, nuk flirtoj… gërshërë dhe pres fruda
shprese që dhembin.
Oksigjen të marrin vdekëtaret ëndrra! arromë jasemini të vijë mbaskëtaj
frymimi përplot vuajtje!

 

***

Με ελπίδας κλωστές έπλεκα τα μαλλιά μου………………….σε ατέλειωτες ώρες προσμονής!
Εκεί…..στα χρώματα της νοσταλγίας,ανάσες αγγέλων ζύμωνα να φτιάξω την μορφή σου.
Οι νύχτες μισητές σαν κακιές μάγισσες, την ψυχή μου έραβαν στα μαύρα φουστάνια τους…………………….οι μέρες ντυμένες σε πηχτό σκοτάδι..
Η μοναξιά έδενε στις πλεξούδες μου, μώβ κορδέλες θλίψης……αμίλητη η χαρά ζάρωσε στην γωνιά της λύπης..
Αναμνήσεις βγήκαν σεργιάνι και χορεύουν σε ένα πένθιμο σονέτο κύκνων…
Όχι δεν ξαναφλερτάρω με τον θάνατο………ψαλίδι και κόβω φρούδες ελπίδες που πονάνε.
Οξυγόνο να πάρουν τα ετοιμοθάνατα όνειρα! γιασεμί να μυρίσει η ανάσα που χωλαίνει..

~Μέλη Φωτιάδου~

 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s