PËRGJATË SHKUMBINIT, PRANË MALIT TË VASHËS… / Poezi nga Iliriana Sulkuqi

Poezi nga Iliriana Sulkuqi

 

PËRGJATË SHKUMBINIT, PRANË MALIT TË VASHËS…

(…Loti im i ka ca teka…
Shkon aty ku i pëlqeka…)

Lama në ujërat e tu 
mëkatin e Lamtumirës,
Shkumbin,
siç lan për çdo agim
mëkatin prej legjende
të Malit të Vashës…

Fshihmi fjalët,
zbutmi psherëtimat
gjer në derdhjen tënde,
ku bashkohen ujërat
me detet
dhe detet me Oqeanet e ngrira
prej mallit të tkurrur nga dhimbja…
……….
Nga buzë Atlantiku
I kontintentit të largët,
në mbërrittë një grusht ujë
si valëz perçeshkumë
që më sheh drejt në sy –
Të betohem,
për dritën e Zotit,
brenda saj
do ta njoh LOTIN tim
që rrodhi mbi ujërat e tu
dhe TI
ma risjell përsëri ,
Shkumbini im.

Iliriana – Prag Ikjeje
Tiranë, 18 shtator, 2018

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s