Kalendari poetik: Leonardo Sciascia (1921-1989) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Leonardo SCIASCIA

Kalendari poetik: Leonardo Sciascia (1921-1989)

Më 8 janar 1921 u lind në Racalmuto (Palermo) Leonardo Shasha, shkrimtar i njohur italian, eseist, poet, gazetar, dramaturg, kritik arti dhe politikan. Në vitin 1950 botoi përmbledhjen e parë poetike. Disa nga romanet e tij u bënë skenarë filmash. Në këtë përvjetor sjell këtë poezi nga shkrimtari siçilian:

FARE E THJESHTË

Është fare e thjeshtë të bërit dashuri.
Është si të kesh etje dhe të pish.
Gjë më të thjeshtë s’ka se të kesh etje dhe të pish;
është të kënaqesh kur pi dhe pasi ke pirë;
s’ke më etje. Shumë e thjeshtë.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s