Poezi nga Liza Brozi

Poezi nga Liza Brozi
 
 
***
 
A mundesh me m’ dasht siç dua unë?
Përtej frikës, inteligjencës, arsyes,
si antikuar në vlerat e shumta të tua
t’ më mbash, kur gjithçka hidhet e thyhet.
Jashta besimit e brenda zemrës.
Në kufinjtë e ëndrrave që nuk shiten e blihen.
Më duaj përtej miteve, legjendave, epopeve,
dhe perëndite arsyetuan, por dashurinë
si ndëshkim vdekje na e lanë neve,
që Evën e Adamin e pasuam.
A mundesh me m’ dasht kur e gjithë bota?
e quan demode sakrificën.
Të thuash, e gjeta!
Atë që zoti ka krijuar veç për mua
e në mos mundsh me m’ dasht kështu?
lërmë të bëhem lule, por jo e jotja grua!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s