MËRGIMTAR – Mara Al Masri / Shqipëroi Maksim Rakipaj

Poezi nga Maram Al Masri

 

MËRGIMTAR

Ne, mërgimtarët
me barna qetësues jetojmë
atdhe na u bë Facebook-u
që na hap qiellin
për vështrimin tonë ngulur
në kufi.

Ne mërgimtarët
përqafuar flemë
me telefonat celularë
dhe nën ndriçimin e ekranit
të kompiuterit
të trishtë na zë gjumi
plot shpresa na gjen zgjimi.

Ne, mërgimtarët,
u sillemi qark shtëpive tona atje larg
si të dashurat
qark burgut sillen
me shpresë të shohin
hijen e të dashurit të tyre.

Ne mërgimtarët, nga sëmundje e pashërueshme vuajmë:
dashuria për një atdhe
të dënuar me vdekje.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s