Kalendari poetik: Karen Lojelo 25 qershor 1976 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Karen Lojelo

Kalendari poetik: Karen Lojelo 25 qershor 1976

Poete, shkrimtare italiane, u lind në Romë 43 vite më parë. Ka botuar përmbledhje poetike, romane dhe përmbledhje me tregime. Ja poezia që përzgjodha të shqipëroj prej saj:

KURRË KEQARDHJE 

Ajo kishte frikë,
kishte mësuar se mund të vritej shumë
kur kandisej të lëshohej,
pat provuar të ngrinte mure të lartë,
pat mësuar të gjente njëmijë shfajsime më pas,
por veç për një gjë qe e sigurtë,
nuk donte të ndjente keqardhje kurrë.
Ç’të duash, keqardhje jo.
Më shumë se plumbi vret ajo.
Vdes
dhe që ke vdekur nuk e merr vesh.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s