Poezi nga Sinan Vaka

Poezi nga Sinan Vaka

 

IMAZH

Ecën në rrugë e shpërqëndruar
dhe mijëra sy e mijëra veshë
të imagjinojnë ashtu siç duan,
por unë vetëm perëndeshë.

 

ËSHTË VONË TANI…

Është vonë tani, pas pak afron nata,
zemra e zogjve tundohet nga gjumi,
nga era me tinguj mbi degët e thata
dhe një shuuuu e stërmadhe nga lumi.

Është vonë tani, po mbretëron heshtja
me dritat e lbyrta në këtë qytet skajor,
vetëm gjethe të ngjyrta që i rrëzon vjeshta
dhe një shuuuu… nga shkumbimi lumor .

Është vonë tani dhe projektorët përballë
përplasen monumenteve në piedestale,
duket kërshëri në këtë qytet të rrallë
edhe të vdekurit marrin pjesë heshtjes totale.

Ështe vonë tani, por mbi ritmin e këngës
një sirenë thyen mitin si në përrallë,
poeti rikthehet nga rruga e ëndrrës,
nënqesh dhe mermerit “qenkam gjallë“ .

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s