Ndihem si një fëmijë (I feel as a child) – Dr. Navin Kumar Upadhyay / Përktheu në shqip Delo Isufi 

Poezi nga Dr. Navin Kumar Upadhyay  

 

Ndihem si një fëmijë

Fëmijërinë e ndiej brenda vetes time,
Ashtu si unë kam qënë dikur fëmijë,
Ndonse jam rritur në moshë e mendime,
Nga natyra mbetem përsëri kërthi.

Fëmijtë unë i kam dashur përherë,
Qofshin këta të pasur apo të varfër,
Me tesha të pista dhe zhytur në lerë,
Bashkë e ruajmë miqësinë e pastër,
Kur pranë kam fëmijë të pafajshëm.

Edhe po të ndodhte në një shëtitje,
Në rrugë të pista me pluhur shumë,
Duhe qeshur a qarë femija të ishte,
Dashurinë e shipirtit zbrazin te unë.

O miq! mos ngurroni të jeni fëmijë,
Në tokë kemi ardhur për ta shijuar,
Qumështi i nënës na afron dashuri,
Përshëndetje fëmijë, sa shumë ju dua.

 

I feel as a child

A childhood always in me,
While I was child,
Whether in grown up,
Still now child like nature in me.

I loved always child,
Whether may be rich or poor,
Wearing dirty dress ,
we always had close relationship,
All innocent around me.

Whether may be in lap,
Moving in dusty street,
Weeping or laughing,
All lovely dear like soul to me.

O dear! you too tempted to be child,
Came on earth to enjoy,
Ran to lap mother,
Welcomed all, very lovely moment to me.

 

Përktheu në shqip Delo Isufi 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s