KURTIZANIA / Poezi nga Rainer Maria Rilke

Poezi nga Rainer Maria Rilke

 

KURTIZANIA

Flokët e mia dielli i Venedikut
m´i ktheu në ar, dhe kjo një alkimi,
që ç´do lloj alkimie e ka zili.
Qepallat -ura, në të cilat ti,
shkon fare pa u ndjerë drejt rrezikut
të syve, si fshehtas vragat nën bar
gufojnë edhe rrjedhin ndër kanale,
ku deti qetësohet e llambar.
Dhe kush me qenin të pa ndonjëherë
e ka zili, pse dora pa stolira
e sringla e miklon me butësi
pa ndezje epshi e pa një dredhi.
Dhe djemtë, shpresë e shtëpive të mira,
mes gojës sate humbin në humnerë.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s