Poetit / Poezi nga Aleksandër Pushkin

Poezi nga Aleksandër Pushkin

 

Poetit

Poet, mos çmo aq shumë ti dashurin’ e bujshme
se zhurma entuziaste zgjat vetëm një çast,
dëgjoje ti i qetë, mos u lëkund aspak
nga gjyq’i budallait, e qeshura e turmës.

Ti mbret je, rro i vetëm. Ti udhën tënde ndiq
ku mendja jot’e lirë të çon edhe guximi,
Përsosi ato fryta, që t’i dhuron mendimi
dhe grada mos kërko për to, as ofiq.

Ato i ke me vete. Ti, veç mund t’i gjykosh
më rreptë se kushdo di vetë ti t’i çmosh.
A je vet’i kënaqur ti, artist qibar?

Ashtu? Por, ato turma lëre le t’i shajë,
le ta pështyjë zjarrin tënd, altarë,
fronin e patundshëm si foshnjë gjynaqar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s