Alfred ASIS (Kili)

Alfred ASIS (Kili)

Konsulli i Isla Negras dhe Littoral i poetëve, “Poetët e botës”, Isla Negra, Kili.
Ambasadori i Paqes, “Rrethi Universal i Ambasadorëve për Paqen” Francë-Zvicër.
Anëtar i Shoqatës së Shkrimtarëve Kilianë.
Anëtar i Institutit të Studimeve Vallejianos të Trujillo-Peru
Ambasadori Universal i Kulturës, Tarija-Bolivi.
Poeti instrumental kulturor, Akademia Poetike Braziliane.
I famshmi i vizitës në qytetin Cusco perandorak Inca.
Djali i shquar i birësuar i Santiago de Chuco, në kryeqytetin e poezisë së Perusë.

POEMË PASIONUESE

Burimet e lotëve të tu
ejani në shpirtin tim
me ëmbëlsinë e pafund
të syve të tu të qetë,
dhe kur hëna më thërret
nga qielli në livadh
më lan trupin dhe bie hollë
ndërsa mbjell shpirtin tim
më shumë deri në ardhjen e diellit
Livadhet e tua janë të ndara,
mënyrat e tua të çmendura,
Imazhi yt i këndshëm
Prodhuar në mua, duke pritur aroma
dhe ti më bën të derdh fjalë
për malet dhe detet,
edhe përtej universit
me forcë të pathyeshme.

MË SHUMË PËR TË PARË

Kërkoni në heshtje zhurmën e shpirtit tuaj,
shikoni në shpirt për praninë e frymës suaj.
Do ta kuptoni që janë
shumë gjëra përreth jush
dhe shumë qenie që ju duan,
ata që gjithmonë mendojnë për ju
duke ju uruar më të mirën e jetës.
Me besimin dhe mendimin tënd të mirë
nuk do të ketë pengesa në rrugën tuaj,
yjet nuk janë vetëm në parajsë,
ka edhe në det,
në hije dhe në shtëpinë tuaj.

ANIJE FUNDOSUR NË LOTËT E TU

Unë dua të mbyt anijen
në një lot tëndin.

Duke më fundosur në humnerë
të trupit tënd.

Duke lundruar liqenin
e dëshirat të tua.

Duke më rrethuar me frymën tënde.

Duke mbjellë buzëve të tua
me puthjet e mia,
Për të lënë gjurmën time të lëkundshme
në intimitetin tënd,
dhe të bartet nga era.

Përktheu: Marjeta Shatro – Rrapaj

2 thoughts on “Alfred ASIS (Kili)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s