Kalendari poetik: Luna Miguel – 6 nëntor / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Luna Miguel
 
 
Kalendari poetik: Luna Miguel – 6 nëntor
 
Sot mbush 30 vjeç Luna Miguel, gazetare dhe shkrimtare spanjolle:
 
 
MË MENDON?
 
Nuk di nëse arrin të më përfytyrosh.
Më përfytyron dot? Ma thuaj.
Thuama. Më përfytyron
xhveshur
zbërthyer
për faqe të zezë
më përfytyron dot?
Më mendon çdo natë?
Mendon për mua
ashtu si unë vdekjen mendoj
në det
të dallëndysheve epshore
çdo natë?
Qenkam gjallë pra,
prandaj dridhem.
Qenkam gjallë pra,
prandaj urrej.
Me një fjalë jetoj.
Gjithçka mund të më lëndojë.
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s