Shtëpia Botuese “Neraida” publikon librin me tregime “BAJAME E HIDHUR” (19 AUTORË QIPRIOTË), përkthyer në shqip nga poeti dhe Vangjel Zafirati

 
Shtëpia Botuese “Neraida” publikon librin me tregime “BAJAME E HIDHUR” (19 AUTORË QIPRIOTË), përkthyer në shqip nga poeti dhe Vangjel Zafirati
 
“BAJAME E HIDHUR”
(19 AUTORË QIPRIOTË)
 
Është titulli i librit me tregime që sapo qarkulloi nga Shtëpia Botuese “Neraida”.
Libri është një antologji me tregime përfaqësuese të cilat janë përzgjedhur e përkthyer në gjuhën shqipe nga poeti e përkthyesi Vangjel Zafirati.
Ashtu siç theksohet edhe në parathënie kemi të bëjmë me një antologji përfaqësuese, cilësore nga letërsia qipriote.
Po ashtu kemi të bëjmë me një botim të përkujdesur e cilësor nga ana e shtëpisë botuese.
Ky botim i jep mundësi lexuesit shqiptar që nëpërmjet tregimit të njohë më mirë arritjet e letërsisë qipriote. Me të vërtetë është një përzgjedhje cilësore në një proçes të vështirë për llojin.
Tematika e tregimeve është e larmishme, pasqyron periudhat e ndryshme të tregimit qipriot e të rrethanave historike që e përcaktuan.
Pasqyrohen breza të ndryshme krijuesish që nga ata të fillimit të shekullit të njëuetë e deri tek brezi më i ri i sotëm.
 

Vangjel Zafirati, poet, përkthyes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s