Kalendari Poetik: Gesualdo Bufalino (1920-1996) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Gesualdo Bufalino
 
Kalendari Poetik: Gesualdo Bufalino (1920-1996)
 
Më 15 nëntor, përkujtohet 100 vjetori i lindjes së G. Bufalino, shkrimtar, poet, eseist italian që filloi të botonte në moshën 61 vjeçare me nxitjen e shkrimtarëve Leonardo Sciascia dhe Elvira Sellerio. Një thënie e tij: “Mafien do ta mposhtë një ushtri e përbërë nga mësues të shkollës fillore”.
 
 
VETVRASJE TË PADUKSHME
 
Ka vetvrasje të padukshme.
Mbetesh në jetë thjesht për diplomaci,
ha, pi, ecën.
Dhe të tjerët e hanë gjithmonë,
por ne e dimë, qeshim me vete,
meqë gabohen, sepse, prej kohësh kemi vdekur.
 
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s