Poezi nga Xhelal Ademi

 
Poezi nga Xhelal Ademi
 
 
 
Heshtje dhe mall
 
Kot të prita n`sheshe bote n`kënde rruge kot të prita
Se ti erdhe përmes gote që sakaq me fund e ngrita,
Pastaj heshtje asgjë tjetër, asnjë zhurmë asnjë zë
Ndaj harresa kaq e vjetër bëhet sa një shekull më.
 
S`di ku humbën fjalët tua, ti më the, “mos pi raki”
N`vend të saj te një krua do t`më japish pakëz gji,
Se do vinje si një Zanë, si tek Muja i plagosur
Gjersa jeta aty pranë t`gjitha rrugët mi ka sosur.
 
E kur sipër kësaj loje si mbi shpinën e një mali
Hëna do të bënte roje me shkëlqimin që ia fali
Ky vegim që sot arrita ta kopjoj nga sytë e tu
Në mëngjes kur t`hapet drita ti do t’ikish nga këtu.
 
Me një ikje të marrosur dhe me shiun nëpër sy
Me do lot që ke varrosur nën qerpik aty me dry,
Do të ikish përtej vitesh që të kthehesh kaq e re
Se ti s`je një Zanë mitesh por një ëngjëll përmbi dhe…
 
 
 
Sonte nga larg
 
Nga larg më thua, m`ka ikur gjumi
Se s`mund ta ndalja pa frenj në dorë,
Kur loti mbyti ca ura lumi
Në breg të shpirtit po binte borë.
 
Me digë qepallash se mbaja lotin
Prandaj e mbusha një det të tërë,
Veç pak më thua ta njihja notin
Drejt teje rrugën do kisha bërë.
 
E ndjej që sonte t`ka mbytur shiu
Dhe t`solli ngrica mbi ca kujtime,
Ndaj t`lutem, gjaku nëse të ngriu
Merr hisen tënde nga zemra ime.
 
Dhe flej e qetë se vonë u bë
Po vjen e dehur një natë e dytë,
Por nëse gjumi s`afrohet më
Merr gjumin tim dhe mbylli sytë…
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s