Kalendari poetik: Rafael Alberti (1902-1999) / Përgatiti materilain Maksim Rakipaj

 
Rafael Alberti
 
Kalendari poetik: Rafael Alberti (1902-1999)
 
Sot më 16 dhjetor është data e lindjes së poetit spanjoll. Këtë shqipërim përzgjodha sot nga poezia e tij:
 
 
ENGJËLLI I MIRË
 
Engjëlli që doja erdhi,
që prej kohësh prisja.
Jo ai që qiejt e pambrojtur merr përpara,
yjet e pastrehë,
hënën pa atdhe,
borën.
Borë si ajo që hidhet me dorë,
emër,
ëndërr,
ballë.
Jo ai që te flokët
lidhur vdekjen mban.
Engjëlli që doja.
Pa gërvishur erën,
pa lënduar kristale dhe gjethe.
Ai që te flokët
lidhur heshtjen mban.
Shpirtin, pa ma lënduar, të më gërmojë,
me dritë lumi, ëmbëlsisht,
shpirtin të lundrueshëm të ma bëjë.
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s