Fole shpirti / Poezi nga Vera Istrefaj

 
Poezi nga Vera Istrefaj
 
 
Fole shpirti
 
Fijet e shpirtit vargëzuar
i mblodha në dorë një buqetë,
në vazo ashtu gumëzhuar
zhurmonin plot dhimbje e jetë
 
Si ta ndaj dhimbjen
nga dridhmat e shpirtit të shkretë
ato bashkë ndërthuren
siç zogjtë kur ngrenë foletë
 
Me fijet e shpirtit trazuar
thur bartëset e jetës,
ndjenjat e mia mbulur
me pelerinën e shqyer të shpresës
 
Po ç’ti premtoj unë vetes
në këtë prag dimri të qetë,
acari patjetër do të vijë,
akulli siç di ai vetë
 
Ah pelerinë e shqyer
drejt vetes më tërheq,
në thirrje zemër thyer
thotë “ka dhe më keq!”
Në fole të shpirtit
flenë bashkë dhimbje e shpresë,
nën pelerinë të grisur
ndjesia do të mbesë.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s