E përjashtuar – Yuleisy Cruz Lezcano / Përktheu në shqip nga italishtja: Juljana Mehmeti

Poezi nga Yuleisy Cruz Lezcano
 
 
E përjashtuar
 
Dhe ulem
në stolin e vetmuar,
në parkun e të përjashtuarve.
Nuk dua të ftuar!
Dua ta shijoj
këtë alegri të vetmuar.
Fije mendimesh në ajër,
nxituar drites time të zbehtë.
Ndoshta arsyetoj siç duhet,
të jesh e përjashtuar
ndonjëhere është privilegj,
në këtë braktisje ndihem e bekuar.
Nuk duhet të mbys dritën time të zbehtë
që nga qielli, si lumë rrëshqet,
trishtimin tim në rrjedhë duke mbuluar.
Jam e padukshme,
një e vogël rreze
prej balte .., llumi e djerse…
 
 
Përktheu në shqip nga italishtja: Juljana Mehmeti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s