Gruaja ime nuk është Helena / Poezi nga Rezart Palluqi

Poezi nga Rezart Palluqi
 
 
Gruaja ime nuk është Helena
 
Gruja ime nuk i ngjan Helenës servile.
Nuk më sheh, si me qenë Zeusi.
Gruaja ime nuk i ngjan Helenës mendjemadhe.
Nuk më ka lexuar asnjë libër.
Për famën e shkrimtarit nuk jep as 1 euro.
 
Gruaja ime nuk i ngjan Helenës kapriçioze.
Injoranca e saj më bën mirë, shumë mirë.
Më thellon bindjen time të kahershme, se shkrimtari është njeri si gjithë të tjerët.
 
Gruaja ime nuk i ngjan Helenës fodulle.
Është krenare për atë që është
dhe ate që realizon vetë në jetë!
 
Gruaja ime letërsinë e sheh shkarravinë
Është injorante, por ç’ rëndësi ka?
Ime shoqe nuk është dele!
Ime shoqe i përbuz “shkrimtarët Hyjni”!
Ime shoqe është plotësisht vetvetja…
 
Holandë, 2017 @@@@

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s