Lutjet / Poezi nga Sinan Vaka

Poezi nga Sinan Vaka
 
 
Lutjet
 
Në këtë pyll të paqartë mendimesh
Gjendet gjithmonë një ujk i uritur
Nuk ka rëndësi çasti, kur ti vete
Kupton se diçka me vlerë ju ka grabitur.
 
Sepse ndalet koha juaj, brenda qetësisë.
Po! Rikthen heshtja ngasje të rizgjimit.
Kuriozë të dish…dhe vrapon herezisë,
Por ndjenja ka humbur rrugës së moskthimit.
 
Do të ketë kohë, koha për të menduar?!
Ndoshta dhe jam sy e veshë për më tutje,
Sepse kush kthen nga hijet, hirin e kaluar
Rindez një kandil për të thënë lutjet.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s