S’jetoj n’grinë e heshtjes tande e kur hesht / Poezi nga Mirela Terziu

Poezi nga Mirela Terziu
 
 
S’jetoj n’grinë e heshtjes tande e kur hesht
 
Heshtja asht’ pa krah’, flet, dhemb,
gjakos krahanoj t’ virgjër.
S’kam as nji cop’ trull nalt’,
n’ qetsin e shpirtit tand.
Dhe kur zgjimi asht’ i zbrazun nga heshtja…
Asht’ bryma e toks’, asht’ vdekja!
S’ jetoj n’ tok, e hyjshmja bots ‘ e din se shëmtina ka ngul rranjë t’ thella…
E kur t’ humbësh hapin,
do t’ vë nji xixllonjë bashit shollës,
E kur ajo do n’ drrij
emrit tand do i përulem.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s