Poezi nga Azem Shkreli

Poezi nga Azem Shkreli
 
 
Këngë e turpshme
 
Këngë e turpshme
sonte
Qava sonte për ty
Arbëri
Nuk më vjen turp
pse qava
Më vjen turp pse s’munda
të bëj tjetër
nga turpi qava.
 
 
 
Liqeni
 
Flas me ty,
ti hesht e luan me valë.
 
Ti s’je më syri
im as loti i saj.
 
Flas me ty,
ti shikon pulëbardhat.
 
Për Shën-Naumin
paske zemër t’gjerë.
 
Flas me ty,
ti kotesh mrekullie.
 
Më vjen të zbres në fund t’fundit,
të vdes i gjelbër me alat.
 
 
 
Motive të verdha
 
Po ikim nga gjaku ose një herë tjetër
Po lindim mes bimëve tjera
Aty e tej janë poshat
Shtatgjata të vendlindjes janë delet
Të bardhat dele blegërore dhe bari
I njomë i qumështit po ikim
Nga gjaku im aty e tej janë zogjt
Pupëlvogël zogjt pupëlgjelbër dhe krojet
Të cemtat kroje ujëloti aty e tej
Janë vashat më të egrat vasha
Të bukurisë që falet dhe vetima
Po ikin nga gjaku im motive të verdha
Aty e tej nuk vdesin vetëm sytë
Na ngjethen dhe gishtat na ngjethen e fjalët
Po ikim nga gjaku im më mirë po ikim
Nga gjaku ose një herë tjetër
Një herë tjetër po lindim mes bimëve tjera.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s