KAM ETJE KËNGËSH / Poezi nga Sinan Vaka

Poezi nga Sinan Vaka
 
 
KAM ETJE KËNGËSH
 
Drita e agut sjell keqardhjet e djeshme.
Mendimi im i trishtë plagos vargjet,
me ngjyrën e syve të mi mëkatarë.
 
Ah, çikriku I tmerrsëem i kohës ,
me rikthen kujtime boshe ,
lotësh e puthjesh !
dhe prapë një zë më ngre
nga hija e humnerës,
ndërsa ka ikur dielli
nga kupa e maleve.
 
Dehja hyjnore e shpresës !
 
Freskia e vjeshtës ,
me zgjon statujë në meditim !
 
Në pragmëngjezin e sotëm,
ndjej vështrimin e trishtë .
Për atë që në dorë ka penën dhe lirën
dhe shikimin te diamantet e yjeve
dhimbja bëhet melodioze.
 
Larg e larg dëgjoj zërin vajtimtar të qyqes…
 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s