Kalendari poetik: Franco Arminio – një poet bashkëkohës / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Franco ARMINIO

Kalendari poetik: Franco Arminio – një poet bashkëkohës

Poeti, shkrimtari dhe regjisori, Franco Arminio u lind më 19 shkurt 1960. Në 58 vjetorin e lindjes së tij përzgjodha këtë shqipërim:

HERA E PARË

Hera e parë nuk qe
kur u xhveshëm
por ca ditë më përpara
kur mbështetur pas një peme më flisje.

Ndjeja ca vise të largëta të trupit tim
tek ktheheshin në shtëpi.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s