PËRPLASJESH / Tregim i shkurtër nga Dhimitri Jani Kokaveshi

Tregim i shkurtër nga Dhimitri Jani Kokaveshi

 

PËRPLASJESH

Ç’do ditë përplasem zhgënjimit, përballur si trupat që levizin murreve të gjithësisë gjeometrikisht, si një tipar kryesor formave gjeometrike kërkoj, të lartësoj, shpirtit, nuk mund të pozoj.
Nuk pozoj gjerësive dhe sipërfaqeve të tij kërkoj të ngjitem, dritës?…
Me dritën, matem, mbi sipërfaqet dhe madhësitë e vëllimeve mardhëniet e tyre njerëzorja… i deformon.
Aty filloj zbërthej, hapësirat…, revoltohen dhe na zbresin hijet e tyre, nxitimit.
Hijet?….
Zbresin mes përplasjeve të tyre skicojnë dhe vizatojnë trupa të panjohura si informacione deformuese, në zhgënjim.
Vrullin e tyre gjej mes, dështimeve por dhe fitoret e tyre, nuk mund t’i mbroj.
Nuk dua të jem mbetje… mes hijesh të pasagjerit në trajektoret e përplasjeve kur dialogojnë, gjithësisë.
Metodave gjeometrike matem dhe llogaris ndryshimet, zbehen në paraqitje dhe në prani formave të ndara të plenimit vezoreve në fekondim të trasformimit?…
Sa shumë përplasem kur më trokasin thyerrjet e dritës, të qiellorit mërgimtar le të sfidohem.
Sfidohem, aty ku mbarten madhështitë hapësinore, jo tregimtarit të thjeshtë… pa mbetje meteorësh as në zbërthim të dritës së tyre, nuk udhëtoj.
Udhëtoj, i armatosur dijes dhe ndjekësit sundimtar të çdo trupi qiellor që ndriçon…, jo satelit, që ka përkufizime drite dhe shuhet aty, nuk do qëndroj.
Nuk qëndroj as mes momentit të tyre rrezatues… çastin, e sulmoj!…
Udhëtoj, si satelit të prek dhe të arrij… dritës, gjej shkakun e jetës…më stimulon dhe nxit sensorin e vizionit i kërkoj, destinacion.
Sa shumë hije, sa shumë afrohen dhe zbehin!…
Përplasjet?…
Janë aq pranë, largësitë e horizontit… si një sozi na dërgon mbi fotokopjet e mundimeve të tyre, na lën, zhgënjimet.
Zhgënjimet?…
Sërish dhe sërish na dhunojnë… hijet e tyre, në projeksion të njerëzores stërmadhohen!…
Njerëzores, me to nuk maten dhe as i ftoj, ”mbi madhështi të tilla ndjej” errësirat, gjeometrikisht, t’ mos na sundojnë. … … …

Dhjk© 30-09-2015

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s