KORIDOR PETALESH / Poezi nga Liliana Shkodrani Baçi!

Poezi nga Liliana Shkodrani Baçi!
 
 
KORIDOR PETALESH
 
Ahh, ky grusht ofshamë në cep të ç’do frike,
dhe pakëz ton mbetur në korda,
që shkrihen në gjithë përsëritjet e ardhjes së dhimbjeve;
Kjo vërtitje e fjalëve të errëta
si filigramë me ton të fortë qënka ndërgjegjie?
 
Një buzëqeshjeje ja mbyll gojën.
 
Si paralajmërim i ndal,
filloj të protestoj:
-ikni sa më larg, e në mos doni
do të thotë, mornicës time s’ ditkeni të jeni paqësor,
kthehuni, ç’prisni, për gjoks të karbonizuar keni nevojë?
Pasi, si në sqep bilbili këngë nis të bëlbëzojë
jehonë e rrokjeve gjëmoj, aq sa cifla gjaku në pluhur yjesh shndërroj.
 
Kështu ndalesës së dhimbjeve në cep të ç’do frike
harmonia korridor natyral petalesh i dhuroj.
 
 
Dhe vjen kjo orë…
po, po… …ja,
ja erdhi si melodi e hapit të Jezusit
që dhimbjet e kryqit durojë.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s