Itinerary ( Interar) – Juljana Mehmeti / Translated into English by Arben Hoti

Poezi nga Juljana Mehmeti

 

Itinerary

Description of the itinerary to the undefined edges
somewhere between the universe and nothingness
Imagery which looks like it touches the eternity
and the ether scattered into empty shapes
vision of the flux transformed into colour,
another light
another world
rotated around the gravity of life
attempt to fracture the equinoxes of time.

Wandering everyday to the routine scratch
in fragments events outlined in a letter
towards the sweaty lines of stations
describing infinity of kilometres
and the memory left behind
towards the invisible paces of the shadow of the life.

Particle remained hanging
flying on the wings of the wind
rustle of the worn out leaves
of a season fed in attrition
yellowish and forgotten in autumn
whitened under the grizzles of the snow
illumination of the relight soul
always on the burnt ashes.

 

Interar

Përshkrim interari skajeve të pacaktuara
aty mes gjithësisë dhe asgjësë
shëmbëlltyrës që duket se prek përjetësinë
dhe eterit shpërndarë trajtave boshe
parafytyrimit të fluksit shndërruar në ngjyrë ,
tjetër dritë
tjetër botë
rrotulluar gravitetit jetë
përpjekjes për të thyer ekuinokset kohë.

Endur përditë gërvishjes rutinë
në copa ngjarjesh vijëzuar në letër
linjave të djersitura stacionesh
që përshkruajnë pafundësi kilometrash
e memories mbetur pas
hapave të padukshëm gjurmëjetës.

Thërmijë e mbetur pezull
fluturuar mbi krahë të erës
fëshfërimë e gjetheve të këputura
të një stine ushqyer në tretje
zverdhur e harruar në vjeshtë
zbardhur nën thinjat e borës
përndritjes së një shpirti rindezur
përherë mbi hirin e djegur.

@ julja

 

Translated into English by Arben Hoti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s