Po ikim… / Poezi nga Edmond Shallvari

Poezi nga Edmond Shallvari
 
 
Po ikim…
 
Një ditë do iknim, e dinim
Formën e ikjes s’e menduam asnjë çast
Në provë nuk vumë as përfytyrimin
Përfytyrimi i ikjes është mëkat.
 
Mëkat ndaj jetës dhe dashurisë
Mëkat ndaj bukurisë së çdo stine
Mëkat ndaj ëndrrave të ardhmërisë
Mëkat ndaj zgjimit të çdo dite.
 
Po ikim sot ne refugjatët e rinj
Bota e Hadit e ngazëllyer na pret
Në breg Haroni me varkën e tij
Me shpirtrat tanë bën biznes.
 
Lutemi vetëm për pak lotë
Të shuajmë etjen trupave të hirtë
Pastaj do vijë ajo kohë
Të ringjallemi si Feniksë.
@Edmond Shallvari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s