Dashuria është … (L’AMORE È…) – Poezi nga Luisa Gentile / Shkëputur nga vëllimi poetik “Dashuria është…” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020

Poezi nga Luisa Gentile
 
Shkëputur nga vëllimi poetik “Dashuria është…” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020
 
 
Dashuria është …
 
dashuria është dëshira për të qenë bashkë pa u lodhur kurrë,
dashuria është dëshira të ndihesh pranë edhe gjate mungesës,
dashuria është të kuptohesh me shikim, të flasesh me zemër në mungesë të fjalëve. Dashuria është bashkëpunimi, mirëkuptimi, bashkimi …
Dashuria nuk ka fjalë, por bën shumë zhurmë në zemrën e atyre që dashurojnë,
dashuria është poezi që vjen nga shpirti, dashuria është shtëpia në zemrën e atij që të dashuron …
dashuria është fati i mirë për tu gjetur dhe mos u humbur kurrë.
 
Përktheu në shqip nga italishtja Juljana Mehmeti
 
 
 
L’AMORE È…
 
l’amore è la voglia di stare insieme e non stancarsi mai,
l’amore è la voglia di aversi accanto durante l’assenza,
l’amore è capirsi con lo sguardo, parlare con il cuore in assenza di parole.
L’amore è condivisione, comprensione, unione…
l’amore non ha parole, ma fa tanto rumore nel cuore di chi ama,
l’amore è poesia che nasce dall’anima,
l’amore è la casa nel cuore di chi ti ama …
l’amore è la fortuna di trovarsi e non perdersi mai
 
 
 
Traduzione in lingua albanese a cura di Juljana Mehmeti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s