Poezia është e të gjithëve (LA POESIA È DI TUTTI) – Poezi nga Vincenzo Fiaschitello / Shkëputur nga vëllimi poetik “Poezia është e të gjithëve” – Finalist në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020

Poezi nga Vincenzo Fiaschitello
 
Shkëputur nga vëllimi poetik “Poezia është e të gjithëve” – Finalist në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020
 
 
Poezia është e të gjithëve
 
Po, mik poet
po, ishte kjo ajo që dua të them,
ishte kjo, por nuk kisha gjuhë.
Tani që ti më dhurove tënden,
më në fund mund ta coptoj heshtjen
që shkallmon brenda meje.
Çfarë *arcani tìaso më dhurove në zemër
sonte që yjet dridhen
për bukuri të përjetshme dhe shoqërojne gjatë
natën!
Merri këto vargje, edhe nëse nuk janë perfekte,
ata janë të tuat, janë tē të gjithëve, si rrezet e diellit,
si ajri dhe uji.
Vargje delikate, copa të krisura qelqi,
ku lexoj të dridhurat e lotëve të tu.
 
Përktheu në shqip nga italishtja Juljana Mehmeti
 
 
 
LA POESIA È DI TUTTI
 
Sì, amico poeta,
sì, era questo che volevo dire,
era questo, ma non avevo la lingua.
Ora che tu mi presti la tua,
posso finalmente lacerare il silenzio
che mi scalpita dentro.
Che arcano tìaso mi ridesti in cuore
stasera che le stelle vibrano
per bellezza eterna e lungamente
costeggiano la notte!
Prendili questi versi, anche se non perfetti,
sono tuoi, sono di tutti, come la luce del sole,
come l’aria e l’acqua.
Esili versi, tessere di vetri scheggiati
dove leggo il tremolìo delle tue lacrime.
 
 
 
Traduzione in lingua albanese a cura di Juljana Mehmeti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s