Poezi nga Shpend Sollaku Noé 

Poezi nga Shpend Sollaku Noé 

 

***

Gjithë trupi im është dhimbja
e një errupsioni të pamundshëm.

I paaftë jam ta vjell
atë të squllët e të errët meduzë
brenda lëvores time,
i pazotë jam ta degdis atë masë të gurëzuar
që mbush kafkën.

Truri më kot përpiqet të godasë membranën,
është gangrena që bllokon shtegun e shpëtimit.
Mendja pa dobi përpiqet të bëjë hapin e gaforres,
është kanceri që bllokon derën e tualetit.

E dashur, nuk jemi njohur kurrë më parë,
ishin larvat tona
hibride resh dhe mjegullash.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s