Poezi nga Fatbardha Sulaj

fatbardha sulaj 1

Poezi nga Fatbardha Sulaj

 

 

***

 

… harresë.

Në stinë të tjera do takohemi,

në mendime.

Ndoshta kur gjuhët e flakëve

të ulërasin,

prej mungesës,

prej dëshires

prej grisë së tejzgjatur,

prej errësirës,

Harresë…

 

 

***

 

…dielli, unë dhe deti

qielli, toka,

Pafundësia

shtrihet para meje…

 

 

***

 

Mëngjes në re

kulla të bardha ngrihen

dukshëm qiellit

gjurmë faraonësh,

gjurmë mesish,

gjurmë humanoidësh

sërish…

Mëngjes i brishtë

Gjysmë vere,

gjysmë vjeshte

në horoskopin e ditës

një set

bestytnish,

ku moderatorët

Sajojnë rastësisht

Mëngjes në re..

 

 

***

 

…ndjej tek nata puth butësinë e lëkurës

..duke derdhur vesë mbi kashmir

Shpirti, arratiset në botë pasionesh

magji e humbur pa gdhirë..

 

 

***

 

….ka dritë brenda teje,

brenda egërsisë,

një grimcë butësie gjej,

për të thene ,

Ti, nuk je sikur bën…

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s