Poezi nga Ollga Selmani

Poezi nga Ollga Selmani
 
 
 
Ti siguroja qiejtë nga rrënimi
 
Ndër qiej të pastër, vizatova përfytyrimet,
ndër kthjelltësira, të holla qelqesh,
aty ku gdhënden dëshira superiore,
mes mendimit dhe heshtjes .
 
Qe një moment, që u lëkund balanca
dhe hapësirat e qelqta, rrezikonin të binin .
Mu desh të vija zemërën në mes,
ti siguroja qiejtë nga, rrënimi .
 
 
 
Përqafimin e fundit
 
Erërat, vijnë, si puthje të pa dhëna .
Hapësirat, kanë etje biblike .
Ka një vakum, të pa treguar,
nga momenti i ikjes .
 
Ne, nuk e dhamë, përqafimin e fundit
dhe kjo, patjetër është shkak,
të çmenden erërat e përtejme,
të vijnë, të qetësohen, për pak .
 
Dëshirat e tyre, mbetur pezull,
nga ajo ditë deri sot,
trazojnë malle fundshpirtërash,
largësirash, shndërruar në lotë .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s