Paqe dhe Harmoni / Poezi nga Elda E. Dilo

Poezi nga Elda E. Dilo
 
 
Paqe dhe Harmoni
 
Mijëra buzëqeshje në mesin e qiellit ndërtuan Harmoninë.
Kur lart hedh shikimin
papritmas një dritë të bardhë vështroj
Harmonia dhe Dashuria
Bekimi më i madh nga Zoti ynë në qiell!
Gjithmonë mbaj dritën e shpresës ndër duar
të shpërndaj retë e zeza mbi tokë
Paqe, Harmoni, Dashuri,
të mbjell kudo nëpër botë.
Në çdo gur dhe bimë
përtej çdo vizioni, që prek pafundësinë
të zboj sa më larg errëtinë.
 
Paqe dhe Harmoni !
 
Një qytetërim në jetëgjatësine e tij,
ka gjithmonë lirinë
frymën e shenjtë të besimit
dhe shpresëne re që lind.
Ditë e natë mbjell farën e bashkimit dhe miqësisë,
të buzëqeshjes , sinqeritetit dhe lumturisë.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s