HËNË E SHTATORIT – ANNA JEORGALI ( Greqi)  / Shqipëroi: PETRO ÇERKEZI

Poezi nga  ANNA JEORGALI ( Greqi) 

 

HËNË E SHTATORIT

Një kreshtë e trandafiltë në thellësi të horizontit.
Dhe pastaj bie nata …
Një hënë e mbëthyer në qiell
Krejt lakuriq në mesnatë
Bën akrobaci në bregun e heshtjes
duke dëgjuar pas mureve
shpirtrat e njerëzve
duke mashtruar fatin e saj të padiskutueshëm.
Përkulet nga ballkoni i natës
fshihet mes hijeve dhe gjetherimit
endet netëve në pyjet e shkreta
në qytet, nëpër limane
me hapat e saj të rënda.
Udhëton dhe vajton braktisjen e vet
E plagos errësira e verbër.
Ndërsa ëndërron
Të hapi sytë në dritë
Të tralliset nga fryma e ëmbël e erës qiellore
të ndjekë valët e detit të pafund
dhe dorë për dore me një diell të qetë
të bëjë rrotullimin rreth botës.
Por kur trupi i agimit të mëndafshtë ngrihet
mbledh plagën e saj
mbështillet me vellon e saj të ngrirë
dhe mbytet në perden e zezë
duke mbytur sëbashku dhe ëndrrat tona …

 

Shqipëroi: PETRO ÇERKEZI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s