TAKIM I I MIRËPRITUR, ME KOLEGUN DHE MIKUN KRIJUES, HYSEN GRAIÇEVCI… / Nga: Prof. Murat Gecaj; publicist e studiues

TAKIM I I MIRËPRITUR, ME KOLEGUN DHE MIKUN KRIJUES, HYSEN GRAIÇEVCI…

Nga: Prof. Murat Gecaj

publicist e studiues

 

Nga e majta: H.Graiçevci e M.Gecaj (Tiranë, 15 shtator 2017)

Nuk ishte hera e parë,  që takohesha me poetin e studiuesin, nga Prishtina, Hysen Graicevski. Kujtoj këtu, se kemi marrë pjesë bashkërisht edhe në Panairin e Librit “Tirana-2016”, organizuar në muajin nëntor të vitit të kaluar, ku ai ishte me bashkëshorten.

Ndërsa sivjet, ai ka ardhur 2-3 herë për vizitë në Tiranë, por pamundësia ime ka qenë shkaku, që ne nuk kemi pirë kafe bashkë?!

Kurse sot, ja, pas një telefonate, që më bëri, ku ishte bashkë me Xha Sulo Prenjasin, ai mbërrini te lokali “Bulevard”, në afërsi të ish-stacionit të trenit, në kryeqytet. U përqafuam përzmërsish dhe, sigurisht, u interesuam për shëndetin e njëri-tjetrit e të familjeve. Por përmendëm dhe miq tanë të përbashkët, ndër të cilët është dhe poetja e talentuar Vjollca Ajasllari-Koni, e cila jeton familjarisht, në Austri.

Gjishashtu, i tregova mikut tim se jam në përfundim të librit të 3-të, për femrat krijuese shqiptare, me titullin “Si ujëvarë bjeshke…”. Atë do ta dërgoj për botim, së shpejti, në SHB “Edlora” të kryeqytetit, me administrator Edlira Kamen. Ndërmjet mjaft shkrimeve të tjerë, aty do të jetë edhe recensioni i Hysen Graiçevcit, për një libër poetik të V.Konit, por dhe një skicë e po kësaj krijueseje.

Me këtë rast, ne shkëmbyem dhurata simbolike dhe u ndamë përzemërsisht, me shpresën e besimin, për një takim tjetër, në shoqërinë dhe të miqëve tjerë krijues.

Ne bëmë një fotografi për kujtim, të cilën po ia babshkëngjes këtij shënimi modest.

Faleminderit për vizitën e mirëpritur, kolegu e miku im, Hysen Graiçevci dhe të uroj nga zemra:

Gjitha të mirat, vetjake e familjare! Krijimtari sa më të frytshme dhe botime sa më të arrira! U takofshim, në të ardhmen sa më afërt, vetëm për gëzime e të mira!

Tiranë, 15 shtator 2017…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s