Enigmat e vjeshtës / Poezi nga Anila Qirjazi Mihali

Poezi nga Anila Qirjazi Mihali

 

Enigmat e vjeshtës

E grisa në të shqyer cipën e shegës,
Me padurimin për buzëqeshje të kuqe,
Dhëmbë të kuq qeshjendjellës të etshëm.

Mbi atë që më ka lëmshuar diellin,
Me nervin shpërthyes të pranverës
Rrokullisem e shtriqem shtratit te vjeshtës.

Rroj ëndrash që kurrë s’dinë të zverdhen
Shkrepëtimash jam bijë e tyre
Dhe e thellësisë së qiejve.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s