Poezi nga Sibora Huda

Poezi nga Sibora Huda
 
* Një vajzë kaq e vogël dhe e talentuar rrëzëllen  shpresën e atij arti që vështron përtej së nesërmes për një art ndryshe dhe indetifikues të vlerave tona më të mira kulturore e kombëtare.
Urime Sibora!
 
 
Natë e errët
 
Natë e errët
Njeriu mbuluar me gazeta,
Krevat për të trotuari i ftohtë,
Heshtja,
E preferuara e netëve të ftohta,
Me të dy shoqërues,
Avulli, që lëshon njeriu që rrugët ka shtëpi,
E tjeter është neoni, që rri heshtur i akullt
E këtij njeriu i lëshon pak ngrohtësi e i bën dritë.
 
#Si_BORA_Huda
22.09.2017
 
 
 
Diell pa dritë
 
Diell pa dritë,
Krijoj nata si roje,
U ruajt nga dielli,
Për ne donte errësirë.
 
Perëndeshë e botës së errësirës,
Mundon diellin,
Me luftën mes rrezesh,
Kush fiton vallë ??
 
Mes kësaj lufte,
Dy luftëtarë rrezikojnë më kot,
Pasi në lindje dielli do mposhtë hënën,
Do dalë fitimtar.
 
Nata u tregua e fortë,
E fitoi luftën që për disa orë e mbajti diellin fitimtar,
Ngriti kryet lart,
Doli ngrehur me “forcën” e saj,
Diell pa dritë.
 
#Si_BORA_Huda
20.09.2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s