KËTË NATË  VJESHTE… / Poezi nga Vjollca Ajasllari- Koni

Poezi nga Vjollca Ajasllari- Koni

 

KËTË NATË  VJESHTE…

Më prit, do të vij sonte vonë,
errësirën ta ndriçoj me sytë e mi!
T’i “vjedhim” kohë kësaj nate,
kujt i duhet ky mot me shi?!

Nuk dua çadër, të mos lagem!
Prej kohësh e pres këtë rigë vjeshte;
erdha si flutur, përqark u solla
e për çudi, Ti veç heshte!?

Heshtjen tënde do e pres,
si kostum të rrijë pas trupit tim!
Do e mbaj tërë kohës veshur,
deri sa të bjerë gjethja e fundit!

Do të vish dhe Ti, një natë,
të më thuash e të rrëfesh brengën!
Po s’të pashë e s’të dëgjova,
heshtja jote më vrau ndjenjën!

Austri, 29 shtator 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s