Poezi nga Seli Murati

Poezi nga Seli Murati

 

NETËT NË VETMI

Kur netët tona janë në vetmi
në zemrën tënde mallin fsheh
kur rikthehesh në kujtme ,sa emocione mban ti .
në prehrin e imagjnatës duke ëndrruar
dëshirat ,mes ëndrrash si shigjet lëshuar
gjurmët zvarritur, si trup pa frymë .
brënda ëndrrës aty ngelesh,
rrëneqethësh në vetmi,
por si qiri nga flaka tretesh,
kilometra larg buzëve me ri pranë.

Kur netët tona janë në vetmi
pika e lotit nga cepi i syrit zbret,
nga plaga e shpirtit ,
largësia shpirtin, heshtur vret .
sytë ndizen flakë malli ,
në çdo kohë në çdo stinë
e njëjta dhimbje në sytë tanë
kurr hapat e tua rrugën e shkelin
erësira dhe nata aromën tënde ,tek me zgjon

Kur netët tona janë në vetmi
nga ëndrra magjike sytë kapitur s`të zë gjumi,
mallëngjehet shpirti ,
si ujvare të pikon loti në sy ,
në detin blu ti humb ,
me zemër të vrarë , kujton largësinë,
nga pritja e kohës si zogu i ringjallur,
ne syrin tënd më pret përherë zgjuar ,
vetëm për sytë e tu,sytë e mi shkëlqejnë.

Kur netët tona janë në vetmi ,sa netë pa gjumë
dy sy që bëjnë dritë nuk perëndojnë
kilometra larg, ti që digjesh në pamjen tënde,
sa premtime mban shpres ti …
si trëndafil i bardhë,me një lot kujtimi
në dallgët e detit shpirtin lëshoj ..
dashurinë në heshtje,me valët e kujtimeve,
në bebzën e syrit, fole dërtojmë.

 

KUR SEZONI TJETËR TË VIJË

Me flokët e dëborës udhëtoj
dhe bie lehtas mbi qerpikët e tu
Shijoj aromën e shikimit tënd.
Rrëshqas lehtas mollëzave
e skuqur dhe tres dashuritë!…
E të ftohtit, nuk i mbaj.
Përkëdhel faqet e tua!… Prush.
Bardhësinë hedh
si vello kudo depërton, shikimeve
më tret, më shkel dhe
më shtrëngon si topëza bore
më hedh dhe më mbledh!… Gjurmët
e përjetësisë rrëshqasin
hap pas hapi mbyll, krahët!…
Si një engjëll i shtrij dhe formoj
ikonat e bardhësisë do t’i marrë me vete.
Të pres… përsëri në sezoni tjetër!…
Do të vij’.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s