Poezi nga Dhimitër Nica

Poezi nga Dhimitër Nica

 

GOTAT BOSH

Mbusha dy gota me verë mbrëmë
për të larguar vetminë e trishtë,
ti ndodhesh shumë larg nga ky vend
por zemra ime të do ngjitur fizikisht.

Kam pirë e kam folur me ty mbrëmë
pastaj vazhduam ëndrrën gjithë natën,
vazhduam gjërat që përgjysëm kishim lenë
e trupat i dogjëm si qirinj, që kurrë s’ i patëm.

Dy gota me verë i mbusha mbrëmë,
për t u kënaqur nga larg të dy, ashtu si kot…
Nuk piva asnjë pikë…, natën e kalova në këmbë
por sot në mëngjes për çudi, gotat i gjeta bosh!

 

NË KRAHËT E LUMTURISË…

Momenti është i vogël, sa një pikë ujë,
është një sekondë, është një presje, një pikë…
Të prek pa kuptuar, pa zhurmë e pa bujë
e rruaza margaritarësh të fal mbi qerpik…

Hidhu pa hezitim në krahët e lumturisë,
hidhu pa mëdyshje, o njeri, pa frikë!
Nëse rilind përsëri në moshë të pjekurisë,
jepi frymë…, nga fryma jote dhe pikë!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s