Poezi nga Thomaidha Tanuçi Cullufe

Poezi nga Thomaidha Tanuçi Cullufe

 

Braktisur

Ka kohë që kam braktisur kufijtë tokësorë
dhe çuditem si bota jeton me kufij,
çdo njeri të udhëtojë pa pashaportë në dorë,
me një valixhe dhe çanta e shpinës përbri.

Nga pluhuri dhe balta kam dëshirë të largohem,
urinë me mua po shuajnë që tani,
klasifikimit dhe renditjes as që i afrohem,
hapat dhe fustanet po dhuroj, bëj fli.

 

***

Si një shkrepje rrufeje, në qiellin e syrit,
luajnë vështrimet e mia,
mbi filxhanin e çajit ku ngjitur rrinë buzët e tua;

në një shami të bardhë i mbledh hijet e tyre
dhe i ruaj nga errësira e mosardhjes.

Nga dritarja e hapur hyjnë tinguj e radios
dhe më sjell ndërmend një vals,
valsin që kërcyem bashkë mbi akujt
që shkrinin poshtë këmbëve.

Gjithë natën nuk vura gjumë në sy,
se mos trokiste dera e vije ti
me një përqafim nga thellësitë e krahëve të tu;
të më gjeje zgjuar.

 

***

Zgjimi më nis me të njëjtën ndjenjë
ëndrrat jetojnë mbi qerpikë
si fijet e barit prej erës.

Të vërtetat e mia
nuk njohin as gramatkë,
as shqiptim,
mbeten të pathëna;

jetojnë rreth kokës si cicërrima;
cicërrimën e quajmë të bukur.

A e kupton kush
edhe kur është e trishtë?!

I ndaj cicërrimën dhe ëndrrën
në mënyrë të barabartë,
ndjej lëvizjet tyre,
dhe…ndal.

Qëndroj kështu
për mijëra sekonda-vite,
është njësoj
sikur shpirti kthehet mbrapsh.

Kthehem
si vërtetë e pathënë.

 

Kur jam pa formë

Kur jam pa formë,
gjej fjalë,
që konturoj formën time,
kur nuk kam formë,
eci në shi, të shoh formën time,
kur jam akull,
futem në flakë, të ndjej flakën time.

Shigjeta të zjarrta
i dërgoj në qytetin pa emër,
notoj në ujëvarën pa ujë,
ulur në barkën pa vela,
vetëm…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s