Kalendari Poetik: Ada Negrit (1870-1945) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Ada NEGRIT

Kalendari Poetik: Ada Negrit (1870-1945)

AGULIÇET MBI PJERGULL

Dielli shkëlqen,
por erë e jugut shkund e shkatërron aguliçet mbi pjergull.
Përtokë shkapeten, lule dhe kokrra breshëri ngjyrë vjollcë,
nga peshë e vdekjes rënduar.
Kështu rrëmbushen sytë e tu,
në vorbullën e dashurisë, nga lotët;
por s’ke si i mbledh lotët e dashurisë,
aguliçet e rëna nuk mblidhen.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s