Kryqëzim / Poezi nga Sonja Haxhia


Poezi nga Sonja Haxhia
 
 
Kryqëzim
 
Mos ec drejt meje,
mund dhe s’ të kuptoj,
por mos qëndro as shumë larg
s’ kam këmbë që të ndjek
nëse mundesh
ec krah meje
të ndajmë kufij të dlirë
e zgjojmë tjetër horizont.
 
…ti më kupton thellë mua
ç’brengë shfleton ky shpiti im,
por…,
ti je Oliver Swit
dhe mund të pyes,
pse sytë e tu, si yjësitë e verës
ndriçojnë shkëlqim kur vështrojnë tek mua
natën e errët në orët e pafundme
të ekziztencës?!
 
Sa hijshëm shfaqesh
inkuizicionit tim të ndjenjave
e unë…
nëse arrij një ditë
trupin mbi tela gjembash
do të ta gris
nudo
duke shqepur të linjtat
e lexuar tatuazhe misterioze
shenjë gjurmësh mbetur nga persishtja e lashtë
deshifruar lëkurës tënde
e gërmëzuar heshtur në gjak.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s