NJË DEGË BORZILOK… (Lame Kodrës) / Poezi nga Myslim Xhaferaj


 
NJË DEGË BORZILOK…
-Lame Kodrës-
 
Këngën e pushkës për liri e përjetove,
Atje ku “Dielli” i ri…po ngrohte Rusinë,
Si Zgalem…shtatë male kaptove…
Atdheu të thërriste,kërkonte lirinë.
 
Në njërën dorë pushkën si parmëndë,
Mbillje lirinë e popullit tè cfilitur…
Në tjetrën dorë ,lapsin e argjëndë…
Skalite fjalën si rubin të ndritur…
 
Në mes ta prenë të bukurën muzë,
Se u therën sytë,pse ishe ca hapa përpara…
T’i lidhën krahë, këmbë dhe buzë…
Veç fjala udhëtoi si ujvara….
 
Një degë borzilok prej Trebeshine
Nga njè mik që s’e ke njohur ndonjëherë,
Që përçmon erërat e ndotura pas shpine….
O borzilok baçeje fletëgjerë….
 
 
Myslim Xhaferaj
Shkruar Athinë 6 jenar 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s