Janë hyjnorë poetët! / Poezi nga Irina Hysi. MA

Poezi nga Irina Hysi. MA

 

Janë hyjnorë poetët!

Shekulli im!
Çfarë thonë poetët?
Vij të pyes veten nëse ekziston ndonjë e vërtetë,
ndonjë e vërtetë prej këtyre dukurive që shihen,
nga sa dëgjohen apo nga sa preken realitetet,
pse shpirti nga shpirti shkëputet?
Kaq e habitshme!
Kur ne të gjithë duam shumë, dhe asgjë…
A ekziston ndonjë e vërtetë miqtë e mi?
Kur ne të gjithë po largohemi nga ç’ duam shumë?
Pse, kur mendimet tona ndër pikëza thellohen?
Ku zhyten e zhyten qeniet tona njerëzore?
Çfarë fuqie kanë poetët?
Ata që presin rrezet e para të agimit?
I shikoni ju kalimtarë, ju të gjithë?
I shikoni drejt e në shqisë si më shumë shkëlqejnë?
Imagjinojnë, flasin, fillojnë shkruajnë…

Janë hyjnorë poetët!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s