PAS ROBËRIS “E LIRË” / Poezi nga Prend Ndoja

Poezi nga Prend Ndoja

 

PAS ROBËRIS “E LIRË”

Erdha për ty qe të shohë
Erdha që të perqafoi ty pjesa e ime
Erdha me tër zjarrin e dashuris qe kam për ty 
Erdha të theme qe s’mund te jetojë pa ty.

Erdha të mbushë zbraztiren e viteve të humbura
Erdha qe të puthë shlirshem nën rrezen e qetë te mëngjesit
Erdha që ëndërres së viteve të i jap më shum jetë
Erdha nga së largu të ndihem mir kur takohen dy pjesë.

Erdha,por deshta që te shoh ndryshe
Per ty sotë dashurija dhe dhimbja lodroin quditrisht
Njollat e shekujve në trupin tënd perseriten
Të kan vesh ndryshe me një zhgun të brishtë.

Atje diku në këmbsoren e udhtimit tënd
Ata i zun priten ëndërres qe sa kishte marrë jetë
E gjymtuan në pa besi, prë të i mbuluar te bëmet.
Sot ne heshtim turpshem,kur ata i mbuloin këmbet.

Prapë po largohem për atje lart ku kam ngritur folenë.
Nga ku bota shiqohet si në pëllemb të dores
E ty mbretëresha e ime gjdo dit te godasin pa meshir
Shum vite e dalur nga roberija, por sotë nuk je e lirë.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s