Cikël me poezi nga Jorgos HRONAS (Giorgos CHRONAS), Greqi / Shkëputur nga vëllimi poetik ” Poezi të zgjedhura”, përkthyer nga autori Dashamir Malo

Cikël me poezi nga Jorgos HRONAS (Giorgos CHRONAS), Greqi

 

* * *

Mbaruan dhe shëtitjet në limane
erotizmat,
puthjet e shpejta prapa llamarinave
brenda barrakave në krah të dusheve.
Dhomëza të vogla,
dhoma të mëdha,
kënde të përshtatshme dhe karrige
ruajnë të mbyllura dashuritë,
të zgjatura dhe budallaqe
tashmë.

 

* * *

Nënë,
këtu ku ndodhem nuk kam telefon,
nuk kam të kuq buzësh
për të të shkruar një letër.
Dhe kur erret
me hi dhe më pluhur
plagët e mia mbuloj.

 

NË FERR

Këndvështrimet tona mbërthehen,
tek duart,
tek sytë,
tek gjymtyrët.
Më jep zjarrin tënd!
Në stacione, në rrugë,
në autobuzë,
vështrimet tona kryqëzohen.
Më jep zjarrin tënd!

 

JETON

-Rron mbreti Aleksandër?-
pyeti Gorgona marinarin.
Dhe ai që lidhte litarët lart
në direkun e anijes thirri:
-Jeton!
Jetonte nuk jetonte ai nuk e dinte.
Ishte thjesht një marinar i deteve,
litarët ishin plot kripë
dhe fryntë shumë erë.

 

Shkëputur nga vëllimi poetik ” Poezi të zgjedhura”, përkthyer nga autori Dashamir Malo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s