Mariana Tincheva Ecclesia, Bullgari – Poetë të takimit Trirema e Poezisë Joniane, Sarandë, Albania -Shtator 2018 / Solli në shqip Dashamir Malo

Mariana Tincheva Ecclesia, Bullgari

Mariana Tincheva Ecclesia, skulptore dhe poete. Është anëtare e Klubit Letrar të qytetit Pleven. Ka botuar 16 libra me poezi, romane dhe publicitik. Ka hapur shtatë ekspozita pikture në Bullgari dhe jashtë saj. Një nga libër e saj është përkthyer në gjuhën angleze. Është diplomuar në Fakultetin Teologjik të Universitetit të Sofjes, dhe paralelisht në Fakultetit e Diplomacisë..

 

ËNDËRR

Ëndërrova veten si të isha fëmijë brenda Teje –
e frikësuar e drojtur dhe e pambrojtur,
Ishte vrenjtur dhe me shi,
Por unë u struka në zemrën tënde dhe u luta,
për të më mbajtur nga stuhia e ardhshme!

Kam ëndërruar për veten time. Po ti?
Ti ke qënë drita më e shndritshme, fillesa e jetës,
kënaqësia, forca …
Zgjohem dhe shoh se jam – një grua e bekuar,
e cila dëshiron të jetë një fëmijë përsëri në Ju.
Dhe të bjerë në gjumë në djepin tuaj, i shtrenjti Zot!

 

LUTJE

Dua të jem diell dhe erë mbi botën,
Flokët e mi pasqyrojnë shpresën e mëngjesit.
Dëshiroj të këndoj në perëndim të diellit,
si zanat dhe engjëjt,
Kur gjuhëza humane shkruajnë himne paqësore.

Endërroj për të përqafuar gjithë diversitetin e Tokës,
E cila është duke fjetur përgjithmonë në barkun e nënës.
Do të jetë e qetë, besoj.
Dhe dora juaj Zot do të krijojë një botë,
Pa vuajtje dhe luftëra!

Solli në shqip Dashamir Malo

 

Poetë të takimit Trirema e Poezisë Joniane, Sarandë, Albania -Shtator 2018

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s